Україна веде переговори зі США про удари американсьми ракетами по російських аеродромах

Україна веде переговори зі США
Україна веде переговори зі США

Україна веде переговори зі Сполученими Штатами щодо отримання дозволу на використання ракет ATACMS для атак на російські військові аеродроми. Про це повідомляє The Washington Post.

Радник президента України Володимира Зеленського зазначив, що удари ATACMS необхідні для знищення російських винищувачів, які використовуються для авіаударів у відповідь на український наступ. Це допоможе ЗСУ утримати захоплені території та посилити позицію України на майбутніх переговорах з Росією.

Це дасть їм важелі впливу, необхідні для переговорів з Росією - ось про що йдеться

За три дні українські війська пройшли вглиб території і взяли тисячі полонених. Видання також повідомляє про розташування газовимірювальної станції на території Росії, яку зараз контролює Україна.

Цілі українського наступу в Курській області залишаються неясними, проте аналітики припускають, що Київ прагне зміцнити свої позиції на майбутніх переговорах з Москвою. Американські офіційні особи також висловлюють різні думки щодо стратегічних цілей України.

Українські офіційні особи звернулися до Вашингтона з проханням дозволити Силам оборони використовувати американські ракети ATACMS для атак на аеродроми, які Росія використовує у відповідь на вторгнення. В разі схвалення, таке рішення може дозволити Києву протягом деякого часу утримувати частину Курської області

Курська наступальна операція створила новий тиск на Путіна і призвела до евакуації російського цивільного населення.

Читайте також