Україна відмовилася від участі у засіданні Радбезу ООН під головуванням Росії

Україна відмовилася від участі у засіданні Радбезу ООН під головуванням Росії
Україна відмовилася від участі у засіданні Радбезу ООН під головуванням Росії

25 липня Росія скликала засідання Ради безпеки ООН з питань загроз міжнародному миру і безпеці. Але українська делегація відмовилася брати в ньому участь.

Українська делегація заявила, що вони не вважають за можливе приймати участь у засіданнях під головуванням РФ через "нелегітимність окупації Ради Безпеки РФ".

Делегація України в ООН висловлює жаль у зв'язку з черговою спробою Росії використати майданчик Ради для відбілювання своєї агресивної війни проти України та зняття з себе відповідальності за воєнні злочини та злочини проти людяності, які російські війська вчиняють в Україні. (...) Ми засуджуємо нинішню спробу, яка матиме подальший негативний вплив на довіру до Ради, особливо з огляду на те, що Росія робить це з місця головуючого

Українська делегація зазначила, що вже 16-те засідання, що скликає РФ, буде про "постачання зброї в Україну". Російські представники звинувачують Україну, яка є жертвою агресії, у використанні зброї, включаючи зброю, що надана союзниками, для захисту відповідно до Статуту ООН.

Українська делегація очікує, що на засіданні члени Ради Безпеки ООН з'ясують, "які брехню російська делегація збирається поширювати далі - брехню Небензі про "єдину українську ракету ППО" чи брехню його боса Лаврова про "залишки російської ракети, збитої українською ППО". На розбіжність російських версій щодо атаки на Охматдит звернув увагу постпред України в ООН Сергій Кислиця.

Джерело: Еспресо

Читайте також