Україна виграла перше «золото» на Паралімпійських іграх-2024

Перша золота медаль для України
Перша золота медаль для України

Українська збірна здобула шосту медаль на Паралімпійських іграх-2024. Плавець Олександр Комаров став переможцем у плаванні на 100 м вільним стилем у класі S5. Цю новину повідомляє "Суспільне".

Олександр Комаров подолав перші 50 метрів басейну з другим часом, поступившись тільки спортсмену з Китаю. Але на останній ділянці випередив його на 0,45 секунди і фінішував за 1 хвилину 7,77 секунди. Це новий рекорд Паралімпіади у класі S5. Попередній рекорд належав бразильцю Даніелю Діашу - 1 хвилина 9,35 секунди.

Українські плавці також завоювали три медалі у плаванні вільним стилем. Антон Коль здобув срібло на дистанції 100 м на спині у класі S1. Це перша медаль для української збірної. Україна представлена 140 спортсменами, які будуть брати участь у 17 видах спорту.

Ця Паралімпіада є восьмою для України. На попередніх іграх українські спортсмени здобули 98 медалей, з яких 24 - золоті. У загальному медальному заліку збірна посіла шосте місце.

Білорусь і Росія були допущені до участі в іграх у індивідуальних змаганнях, але під статусом нейтральних спортсменів. Росію на змаганнях представлять близько 85-90 спортсменів.

Читайте також