Україна втратить мільйони людей: що насправді означав би "мир" на російських умовах

Українські переселенці втрачають все за мир
Українські переселенці втрачають все за мир

Україна прагне миру на своїх умовах, але Росія хоче його на своїх умовах, що означає відсутність самої України.

Про це в статті для The Hill пише Адріан Боненбергер, ветеран армії США та письменник.

За словами автора, ті, хто не бере безпосередньо участі в конфлікті, можна розділити на два табори - проросійський та проукраїнський.

"Нав'язування російського миру Україні через дипломатію призвело б до двох основних наслідків. По-перше, близько 4 мільйонів українських біженців, які зараз перебувають у Європі та США, лишилися б там, замість повернутися додому, до країни, яка не захищена від російського вторгнення. По-друге, почався б масовий відтік українців. Він становив би, принаймні, кілька мільйонів людей - українців, які брали участь у військових операціях проти Росії, а також їхніх сімей, політиків, журналістів, волонтерів та державних службовців, які працювали на незалежну та вільну Україну та їхніх сімей. Існує ймовірність, що більше людей теж виїхало б. Вони б тікали до Європи та Америки. Лише найпатріотичніші та найбезстрашніші українці залишилися б у беззахисній Україні. Іншими словами, мир на умовах Росії призвів би до того, що близько 8-12 мільйонів (а можливо, навіть більше) українців залишилися б у Європі та США або втекли б туди без надії на повернення", - зауважив Боненбергер.

За словами автора, демократичний тандем Камали Гарріс та Тіма Волза не заявив про життєздатний план підтримки України її обороні, який би витіснив Росію та забезпечив справедливість за її вторгнення. Він стверджує, що республіканський тандем також не має плану, що дозволить завершити війну, не забираючи життя мільйонів людей та не дестабілізуючи Європу та США.

"Легко сказати 'це не наша проблема', але навіть якщо ви так говорите, додавання 1% до населення Європи та США за місяць або свідчення геноциду українців все одно вплине на нас. Ті, хто прагне миру на умовах Росії, повинні пояснити, як це можливо в реальності - більше, ніж прості слова. Для 70% американців, які прагнуть миру на умовах України, важливо почути, як Гарріс та Волз планують досягти цього", - підкреслив він.

Читайте також