Україна затвердила оновлену форму квитка на автобусні маршрути: що змінилося

Оновленний квиток для автобусного маршруту
Оновленний квиток для автобусного маршруту

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури затвердило нову форму квитка на автобусні маршрути. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

За новими змінами, квиток може мати будь-який розмір, головне - щоб на ньому була вся необхідна інформація для пасажирів, яка вимагається законодавством. Також визначено обов'язкові реквізити, які повинні бути вказані на квитку.

Міністерство також визначило поняття форми електронного квитка, який може бути на мобільному телефоні або на будь-якому іншому цифровому пристрої і є рівноцінним надрукованому квитку.

Плани міністерства

Міністерство має намір затвердити технічні вимоги до автоматизованих систем обліку оплати проїзду, щоб вони були сумісні між собою. Для цього потрібно провести аналіз систем, що вже працюють у регіонах, і розробити оптимальну модель для використання органами місцевого самоврядування та перевізниками, - сказав заступник міністра Сергій Деркач.

Закон про електронні квитки

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає запровадження електронного квитка поруч з паперовим квитком. Цей закон вносить зміни до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті.

Зростання тарифів на електроенергію та пальне призводить до зростання вартості проїзду в громадському транспорті України. Ціни на проїзд в деяких регіонах можуть збільшитися до 50%. "Главком" проаналізував, як це може вплинути на пасажирів найближчим часом.

Читайте також