Україна збільшила виробництво ударних дронів із великою дальністю — експерт

Українські ударні дрони з великою дальністю
Українські ударні дрони з великою дальністю

Україна заявила про масштабування виробництва ударних безпілотників, які можуть летіти на відстань понад 1 000 км. Про це заявив військовий аналітик Дмитро Снєгирьов.

За його словами, Україна продовжує здійснювати удари по тилових об'єктах російського ВПК.

"По-перше, говоримо про кількість українських БпЛА, які одночасно вдарили по шести об'єктах Російської Федерації. Згідно з даними Міністерства оборони РФ, нанесено близько 120 ударів. Але реальна кількість може бути набагато більшою. Тому ми говоримо про зростання виробництва ударних безпілотників з дальністю ураження понад 1 000 км", - сказав Снєгирьов.

Він також нагадав про те, що дрони вдарили по об'єкту в Нижньогородській області РФ, який належить до російського військово-промислового комплексу.

"Відстань від цілей до російсько-українського кордону становить понад 900 км. Таким чином, ми можемо говорити про те, що "Укроборонпром" розширює виробництво ударних безпілотників з дальністю ураження понад 1 000 км. Україна продовжує здійснювати інтенсивні удари по тиловій інфраструктурі російського ВПК та військових об'єктах на території Російської Федерації, які є цілями української сторони", - зазначив аналітик.

Снєгирьов підкреслив, що росіяни недавно визнали ефективність удару безпілотника ГУР по ключовому заводу російського ВПК, який випускає елементи мікроелектроніки для ракет "Іскандер" і засобів ППО "Панцир С-1".

"Це брянський завод, який на даний момент припинив виробництво. Російська сторона визнала серйозні пошкодження виробничих цехів і неможливість продовжувати виробництво для потреб російського ВПК. Цей завод був об'єктом ударів безпілотників Головного управління розвідки Міноборони. Інциденти сталися неодноразово. Це доводить, що українські дії були плановими та послідовними", - вважає Снєгирьов.

Читайте також