Україна здобула першу медаль Паралімпіади-2024 у легкій атлетиці

Українська легкоатлетка з перемогою на Паралімпіаді-2024
Українська легкоатлетка з перемогою на Паралімпіаді-2024

Україна отримала першу медаль на Паралімпіаді-2024 в легкій атлетиці. Спортсмен Владислав Білий став срібним призером зі стрибків у класі F38 з результатом 52,86 метра. Про це повідомляє комітет молоді та спорту Верховної Ради України.

Інший українець, Олександр Дорошенко, посів четверте місце і залишився таким близько до подіуму.

Ця медаль стала п'ятою для України на Паралімпійських іграх-2024.

Нагадаємо, український плавець Антон Коль здобув срібло на 100 метрів на спині у класі S1 на Паралімпійських іграх-2024: це перша медаль для національної команди. Потім українські плавці виграли ще три медалі.

Як повідомлялося, у Парижі ввечері 28 серпня відбулася урочиста церемонія відкриття літніх Паралімпійських ігор-2024, які триватимуть до 8 вересня. У змаганнях братимуть участь 4 400 спортсменів з 169 країн. У загальному випадку будуть розіграні 549 нагород у 22 видах спорту. Україна буде представлена командою з 140 атлетів, які будуть брати участь у 17 видах спорту.

Для нашої збірної Паралімпіада в Парижі є восьмою. На попередніх літніх Паралімпійських іграх українські спортсмени отримали 98 медалей (включаючи 24 золоті) і посіли шосте місце в загальному заліку.

Білорусь і Росія були допущені до ігор у індивідуальних змаганнях. Вони будуть виступати в статусі нейтральних. Зокрема, до змагань будуть допущені від 85 до 90 російських спортсменів.

До слова, Зеленський прокоментував перші перемоги українських паралімпійців у Парижі.

Читайте також