Україна зіткнулася з проблемою постачанням палива. Мінагрополітики назвало причину

Україна знаходиться в складному становищі через блокаду, яку здійснюють польські перевізники. Проблеми з постачанням палива стали відчутними для країни. Про це було повідомлено заступником міністра аграрної політики Маркіяном Дмитрасевичем під час ефіру телемарафону.

За його словами, ситуація на кордоні не впливає на експорт зерна, але ускладнює поставки палива.

«Ми знаходимось у ситуації, коли рух вантажівок через українсько-польський кордон припинений, що ставить під загрозу експорт продовольства з України. Ми можемо частково компенсувати утрати, але є проблеми з важливими поставками, такими як паливо для нашої країни. Це потребує уваги», - зауважив заступник міністра аграрної політики та продовольства України.

Україна на даний момент може експортувати товари через залізницю та через чорноморські та дунайські порти.

Протести в Польщі вимагають скасування угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та Європейським Союзом, яка повинна діяти до 2024 року.

Україна запропонувала Польщі відкрити додатковий пункт перетину для порожнього вантажного автотранспорту. Також, Україна пропонує ЄС створити моніторингову місію на польському кордоні. Мінінфраструктури вже почало збирати інформацію для евакуації українських водіїв.

Раніше було повідомлено, що перевізники можуть перекрити ще один пункт пропуску на кордоні з Україною.