Українці менш ніж за добу зібрали 250 млн грн для «Охматдиту»

Українці допомагають Охматдиту грошима
Українці допомагають Охматдиту грошима

За 22 години українці пожертвували на збір коштів для відновлення дитячої лікарні "Охматдит" більше 250 млн гривень. Про це повідомив Олег Гороховський, співзасновник Monobank.

Збір почався о 17:40, а о 20:38 Гороховський заявив, що потрібна сума коштів зібрана. В акції брали участь звичайні громадяни та представники бізнесу.

Михайло Федоров, очільник Мінцифри, зазначив, що всі зібрані гроші будуть використані на відновлення лікарні. Він також додав, що держава виділила ще 100 млн гривень з резервного фонду. Якщо буде не вистачати коштів, держава надалі покриватиме витрати.

Разом з Monobank, ініціатива United24 запустила збір коштів на відновлення дитячої лікарні "Охматдит". За три години вдалося зібрати понад 100 млн гривень.

Уряд також виділив 100 млн гривень на відновлювальні роботи в "Охматдиті". Ці гроші будуть використані для першочергових робіт.

8 липня Росія атакувала Київ ракетними ударами. Уламки падали на місто, в результаті чого постраждала дитяча лікарня "Охматдит".

У цей час російські пропагандистські канали поширюють фейкові новини про успішні удари по військових об'єктах, зокрема про вибухи на заводі "Артем" в Києві.

Міністерство оборони РФ відкидає причетність до обстрілу дитячої лікарні у Києві і називає це "істерикою".

Наразі аварійно-рятувальні роботи на території дитячої лікарні "Охматдит" після ракетного удару завершено.

Читайте також