Українці можуть отримати кредит під 0% для закупівлі енергоустаткування: умови

Українці отримують кредит під 0%
Українці отримують кредит під 0%

Українці мають можливість отримати кредит під 0% на придбання сонячної чи вітрової електростанції із системами зберігання електроенергії. Про це інформує прес-служба Міненерго.

Держава повністю компенсує відсоткову ставку за кредитом на обладнання. Фінансову підтримку надають фізичним особам, які у своїх домогосподарствах встановлюють генеруючі установки для вироблення електроенергії з альтернативних джерел. Українцям пропонують такі умови: кредит під 0%, термін кредитування - 10 років, сума кредиту - до 480 тисяч гривень.

Надання кредиту

Для отримання кредиту потрібно звернутися до одного з банків-партнерів програми:

  • АТ КБ "ПРИВАТБАНК"
  • АО "Ощадбанк"
  • ОБ "УКРГАЗБАНК"
  • АТ "СЕМС БАНК"
  • АТ "КБ "ГЛОБУС"

Кількість банків-партнерів буде збільшуватися завдяки співпраці з Фондом розвитку підприємництва.

Необхідні документи

Для отримання кредиту потрібні наступні документи: паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, довідка про доходи, документи на обладнання, яке плануєте придбати.

Використання електростанцій

Після отримання кредиту та покупки обладнання потрібно ввести систему в експлуатацію. Компенсація до 0% річних починається з моменту запуску системи. Електростанцію можна використовувати для власних потреб або продажу надлишків електроенергії за механізмом самовиробництва шляхом укладання договору із постачальником універсальних послуг (ПВП).

Погашення кредиту

За певних умов щомісячні платежі за кредит не перевищують 4 тисяч гривень. Після погашення кредиту українці отримують безкоштовну електроенергію протягом 20 років.

"Встановлення сонячних та вітрових електростанцій із системами зберігання підвищить вашу енергетичну незалежність, а також сприятиме енергетичній безпеці України!", - наголошує Міненерго.

Нагадаємо, що українцям доведеться "ділитися" грошима від продажу квартир.

Читайте також