Українці можуть залишитись без житла у Ірландії через одну причину

Протести у Ірландії проти будівництва центру для українських біженців

Один ірландський центр будівництва потрапив під напади та блокування з боку протестувальників, які протестують проти надання житла тимчасово переміщеним особам з України. Компанія Pastures New Accommodation, яка отримала контракт на будівництво центру для надання житла 985 біженцям в місті Ньюхолл, заявила, що десятки протестувальників перекривають дороги та завдають загрози безпеці. Суд у Ірландії розглядає цю ситуацію протягом двох тижнів.

Центр, який має бути зданий в березні, матиме 387 будиночків, де будуть розміщені сім'ї з 2-6 особами. Крім того, у центрі будуть облаштовані їдальня, пральня та зони відпочинку для дорослих і дітей. Уряд Ірландії заявив, що біженці зможуть там зупинитись на декілька тижнів до того, як знайдуть власне житло та адаптуються до нового життя в країні.

"Не проти протестів, але блокування в'їздів не є законним і створює загрозу безпеці", - сказали представники Pastures New Accommodation.

Незважаючи на заборону суду, деякі протестувальники продовжують блокувати дороги до будівельного об'єкту. Розгляд ситуації перенесено на наступний тиждень через відсутність представників протестувальників на судовому засіданні.

Наступного місяця компанія повинна відкрити центр, який готовий на 90%. Очікується, що це рішення сприятиме інтеграції українських біженців в ірландське суспільство.