Українці стоять десять годин на кордоні, щоб поїхати на море? Речник ДПСУ дав роз'яснення

Українці очікують на кордоні надовго
Українці очікують на кордоні надовго

У соцмережах поширюється інформація про великі черги на кордонах з Угорщиною та Румунією. Туристи, які їдуть на відпочинок до моря, скаржаться на тривале очікування у прикордонній зоні. Це підтверджують і туроператори.

Представник одного з туроператорів зазначає, що перетин кордону з Угорщиною зараз займає 5-7 годин. Причиною є велике число людей, які їдуть за кордон, а також нове правило єЧерги для автобусів, яке часто призводить до затримок.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко зауважує, що пасажиропотік дійсно збільшився, але десятигодинних чергів немає, є лише окремі пікові години.

За його словами, на пунктах пропуску зараз діє слотування, коли автобуси мають зареєструватися в електронній черзі й прибувати до пункту пропуску у визначений час. Ця норма діє на кордоні з Молдовою, Румунією та Польщею. На інших напрямках автобуси просто реєструються в черзі без слотування.

Демченко також вказує, що в пунктах пропуску Рава-Руська, Краківець та Шегині можуть одночасно оформлятися кілька автобусів, що трохи збільшує час очікування.

Інформацію про завантаженість автобусів на кожному пункті пропуску можна переглянути на сторінці «еЧерзі» або на сторінці Західного регіонального управління ДПСУ.

Читайте також

Антарктида стрімко зеленіє
сьогодні, 18:33 67 переглянули
Антарктида зеленіє все швидше
ФБР попереджає про загрозу терактів у США
сьогодні, 16:10 100 переглянули
Попередження ФБР про теракти у США