Українців чекають рекордні відключення світла: в "Укренерго" назвали найкритичніший період

Укренерго планує рекордні відключення світла
Укренерго планує рекордні відключення світла

Важка ситуація в енергосистемі очікується у 2024 році

Національна енергетична компанія "Укренерго" попереджає, що найважча ситуація в українській енергосистемі очікується в середині літа 2024 року. Через підвищення температури повітря та зростання споживання електроенергії, щоденні дефіцити можуть збільшитися.

Представники "Укренерго" пояснили Суспільному, що покрити зростаюче споживання електрики буде складно через тривалі відновлювальні роботи на теплових та гідроелектростанціях, які були пошкоджені під час масованих російських обстрілів.

Крім того, влітку гідроелектростанції традиційно знижують виробіток, а енергоблоки атомних станцій перебуватимуть у ремонті та підготовці до пікових навантажень майбутньої зими.

Нагадаємо, що після серії масованих обстрілів російськими військами енергетичної інфраструктури України, "Укренерго" було змушене запровадити контрольовані аварійні відключення світла в усіх регіонах країни з 14 травня. З 16 травня компанія ввела графіки відключень та довела до всіх областей ліміти споживання.

Тимчасове покращення ситуації з 29 травня, коли відключення були призупинені завдяки активній роботі сонячних електростанцій та збільшенню виробництва атомних станцій, голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький назвав короткостроковим.

Нагадаємо, у YASNO пояснили, за яким принципом відключають українців від світла.

Читайте також