Ukraine Facility: Україна підписала угоду з ЄС на €5,3 млрд

Україна підписала угоду з ЄС
Україна підписала угоду з ЄС

Україна отримає 5,27 млрд євро грантової допомоги від ЄС

Перша віцепрем'єр-міністр та міністр економіки України Юлія Свириденко підписала Фінансову угоду між Україною та Європейським Союзом. Ця угода регулює отримання грантової допомоги від ЄС в рамках Ukraine Facility на суму 5,27 млрд євро протягом наступних чотирьох років.

Рішення про залучення грантової підтримки було прийнято на засіданні Уряду минулого тижня, повідомило Міністерство економіки.

"Уряд фіналізував домовленість між Україною та ЄС в рамках Ukraine Facility. Підписання Угоди щодо залучення грантової підтримки на 5,27 млрд євро протягом найближчих чотирьох років сприятиме стабілізації макроекономічної та фінансової ситуації в країні та забезпечить необхідні ресурси для підтримки ключових секторів економіки. Це остання угода яка необхідна для того, щоб повністю запустилася програма Ukraine Facility", - зазначила Юлія Свириденко.

Загалом, бюджетна підтримка в рамках програми складає 38,27 млрд євро, включаючи кредитні та грантові кошти. Програма передбачає надходження траншів згідно з квартальним графіком виконання індикаторів. У 2024 році Україна сподівається отримати 16 млрд євро підтримки, з яких 3 млрд євро будуть грантовою допомогою.

Читайте також