Україні треба дозволити бити по Росії західною зброєю — ЗМІ

Видання The Telegraph пропонує США та Європі дозволити Україні використовувати західну зброю проти Росії за її територією. Зараз Україна може використовувати західну зброю тільки на своїй території, включаючи окупований Крим.

За словами журналістів, обмеження щодо використання західної зброї ставлять Україну в складне положення. Ракети, які атакують українські міста, запускаються з Росії, а літаки злітають з аеродромів на її території. Україна змушена використовувати безпілотники та старі радянські ракети, які менш ефективні та уразливіші для систем ППО. Крім того, пропагандисти РФ використовують уламки від бомбардувань у російських містах для своєї пропаганди.

Західна зброя вже довела свою ефективність в інших конфліктах, тому вона могла бути корисною для України. Приміром, Росія має багато російських літаків та вертольотів, які зберігаються просто на повітрі, тому вони є легкою мішенню для українських безпілотників. Але західні країни бояться, що використання їхньої зброї проти РФ може призвести до "ескалації".

За словами журналістів, перемога України у війні має вирішальне значення для всіх країн НАТО та Європи.

"Обмеження на використання Києвом західної зброї є особливо цінним подарунком для Москви, оскільки у Росії набагато більше літаків, ніж ангарів для їх зберігання", - пише The Telegraph.
"Це обмеження є помилкою, і її легко виправити, просто поінформувавши Україну про те, що його знято", - стверджує видання.