Українка організувала в Польщі масштабне «виробництво» фальшивих документів

Громадянку України затримали у Польщі за виготовлення фальшивих документів

У Гданську, Польща, прикордонники затримали 25-річну жінку з України, яка займалася виготовленням фальшивих документів. За інформацією Прикордонної служби Польщі, вона підроблювала документи, зокрема карти перебування, посвідчення особи, паспорти та візи.

Під час обшуків у її помешканні були виявлені печатки різних установ і організацій, які зловмисниця використовувала для підробки документів. Половина затриманих "документів" мала бути відправлена замовникам. Загалом, знайдено понад 2750 готових фальшивих документів, вартість яких на чорному ринку оцінюється в 3,6 млн доларів.

У громадянки України вже оголошено звинувачення у підробленні та зміні документів. Їй загрожує до 5 років ув'язнення. Також їй заборонено виїзд з Польщі.

Фальшиві долари та шахрайство з платіжними картками в Україні

Нагадаємо, що в Україні активно поширюються фальшиві долари, які можна придбати навіть в Інтернеті. Шахраї навіть відкривають фальшиві "обмінники", що створюють враження звичайних точок обміну валюти, але насправді продають лише фальшиві гроші.

Крім того, кількість шахрайств з використанням платіжних карток у 2023 році зросла на 25%, досягнувши 272 тисяч операцій. Загальна сума збитків від таких незаконних дій становила майже 833 млн гривень у минулому році.