Українка побувала в космосі: готувалася до польоту 18 років

Перша українка полетіла в космос: що відомо

Ліна Бороздіна з Одеси стала першою українкою, яка здійснила свою мрію про політ в космос. За попередні 18 років вона готувалася до цього заходу. Про це повідомили в американській компанії Virgin Galactic, яка спеціалізується на організації космічних польотів для туристів.

Українка разом з трьома іншими туристами вийшла на орбіту Землі о 10:00 за східноєвропейським часом і повернулася назад на космодром о 10:54. Компанія Virgin Galactic опублікувала фотографію, на якій видно радісні емоції космонавтів.

На борту космічного корабля "Галактика 06" разом з українкою з американським громадянством були ще три туристи: Робі Вон з Техасу, США, Франц Хайдер з Австрії та Ніл Корнсвіт з Каліфорнії, США.

Команді компанії Virgin Galactic вдалося провести ще одну успішну місію та подарувати чотирьом новим астронавтам незабутні враження. Компанія відзначила успіх "Галактики-06" та інших комерційних космічних польотів, які їй вдалося здійснити протягом останніх місяців. Вони підкреслюють свою впевненість у повторюваності своїх досягнень та здатності забезпечити клієнтам незабутні враження. Компанія також планує розширити свої льотні можливості, почавши випробування наступного року, а комерційну експлуатацію заплановано на 2026 рік.

Ліна Бороздіна поділилася своїм щасливим фото в Instagram і підписала його словами: "Ми це зробили!".

Раніше Туреччина також випустила свого першого астронавта в космос.