Українка стала чемпіонкою світу із фрідайвінгу та встановила національний рекорд

Українська фрідайверка - чемпіонка світу!
Українська фрідайверка - чемпіонка світу!

Українська спортсменка Катерина Садурська знову стала чемпіонкою світу з фрідайвінгу і встановила новий національний рекорд з моноластою. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Instagram. Садурська третій рік поспіль завоювала звання чемпіонки світу.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений CMAS (@cmasorg)

Катерина Садурська - українська спортсменка, яка займається фрідайвінгом. Вона почала свою кар'єру як синхронна плавчиня за збірну України і пізніше переключилася на фрідайвінг. У 2023 році вона стала чемпіонкою світу в дисципліні "постійна вага без ласт", встановивши новий світовий рекорд з глибиною занурення 78 метрів. Це був її другий поспіль титул чемпіонки світу в цій дисципліні. Садурська продовжує тренуватися і покращувати свої результати, ставши прикладом для інших спортсменів.

Нещодавно Матвій Бідний, Вадим Гутцайт і Юрій Копитко звернулися до президента Міжнародного олімпійського комітету та президента United World Wrestling з закликом не допускати спортсменів з Росії та Білорусі до міжнародних змагань через підтримку агресії проти України.

Також відбулося встановлення рекорду України з найдовшого ланцюга з українських хустин у селі Підгірці Київської області. Хустки для рекорду надіслали з різних міст країни.

Читайте також