Українки не можуть знайти собі пару через війну? Відповідь науковців

Українські жінки терплять втрату пар через війну
Українські жінки терплять втрату пар через війну

Труднощі українських жінок в пошуку чоловіків через війну

У ЗМІ обговорюються проблеми, з якими стикаються жінки в Україні через війну та мобілізацію. Вони не можуть знайти собі чоловіків для романтичних зустрічей та створення сімейного благополуччя в умовах війни. Про це повідомляє видання The New York Times.

Війна змінила все, особливо довоєнні правила стосунків між парами. З цього журналісти роблять висновки, що у Києві поменшало чоловіків, а жінки не можуть зав’язати романтичні стосунки.

У публікації розповідаються історії українських жінок, які стверджують, що протягом двох років не знаходять прикладної половинки через війну.

Мені дуже важко знайти чоловіка через війну, – розповідає одна з жінок. – Власне, він зник з мого життя після того, як пішов на фронт. Він не хотів більше підтримувати наш зв'язок.

Інші жінки відмовляються зав'язувати знайомства через інтернет через те, що бояться зустрічатися з чоловіками, які отримали важкі поранення або втратили кінцівки на фронті.

Я не готова до таких стосунків, – зазначає одна з жінок. – Коли я знаю, що ця людина може в майбутньому опинитися на фронті, мені стає важко продовжувати відносини з нею.

Особливо гостро проблема стоїть для жінок, так як війна внесла зміни в життя українців, зокрема в довоєнні правила стосунків між парами. Однак експерти зауважують, що дані теми потребують офіційних статистичних даних для детального аналізу.

Ми не маємо повної статистики щодо статевої структури населення в Україні, – розповідає Олександр Гладун, замісник директора Інституту демографії та проблем якості життя НАНУ. – Тому важко зробити висновки щодо того, чому українські жінки мають проблеми з пошуком чоловіків під час війни.

Демографічні проблеми в Україні

Експерти також обговорюють демографічні проблеми в Україні, оскільки народжуваність знижується, а кількість смертей зростає.

Чим менше населення в країні, тим менше буде кількість шлюбів. Зараз населення в Україні скорочується, тому кількість зареєстрованих шлюбів також знижується, – пояснює Олександр Гладун.

Науковець також зазначає, що змінюються цінності українського суспільства стосовно створення сімейного благополуччя. Люди все частіше вступають у стосунки з метою покращення якості життя, що відрізняється від попередніх поколінь.

Читайте також