Українська активістка розказала, як російська пропаганда сварить поляків з українцями

Російська пропаганда в Польщі: спроба затінити українсько-польські відносини

Протягом багатьох років у Польщі функціонує російська пропаганда, яка спрямована на посилення ворожнечі між українцями та поляками. Про це заявила лідерка української громадської організації "Євромайдан Варшава" Наталя Панченко у своєму інтерв'ю "Главкому".

«Найвпливовішою формою дезінформації було використання соцмереж. Там поширювались кампанії з дискредитації українців, наприклад, коментарі з типовими фразами "моя тітка казала, що якась українка...", які підкріплювали жахливі легенди. Хоча насправді це були боти, їх було надто багато. Нажаль, багато людей, не перевіряючи джерела, вірило в це», - зазначила Панченко.

За словами Панченко, ворожа пропаганда в Польщі діє вже довгий час і має суттєвий вплив.

«Основні гасла, які активно пропагуються, - "це не війна поляків", "поляки не підтримують Україну", "давайте вирішимо свої проблеми самостійно". Все це спрямоване на те, аби порушити відносини між українцями та поляками», - розповіла Панченко.

Панченко також розповіла, що через свою активну підтримку України протягом останніх 10 років вона отримувала багато загроз. На неї нападали як польські націоналісти, так і проросійські сили. Однак недавно жінка отримує багато ненависті в соцмережах, зокрема українською мовою, що вона пов'язує з блокадою кордону.

Російська спецоперація "Майдан-3": нова загроза для України

Комітет з питань розвідки при президентові України попередив про наступну російську спецоперацію "Майдан-3", яка досягне свого піку у 2024 році. За задумом РФ, вони намагатимуться "розшатати ситуацію" в Україні до середини червня, коли Україну очікує військовий поразка на сході. Це ключова мета загарбників.

Раніше президент Зеленський заявив, що Росія прагне створити розкол в українському суспільстві та викликати хаос в країні з метою "змінити президента".

Читайте також: 

  • Блокада кордону: чому мовчать українці у Польщі
  • «Говорит и показывает Москва!» Чому російська інформаційна отрута досі діє на Україну