Українська делегація візьме участь у Саміті майбутнього та в дебатах високого рівня у штаб-квартирі ООН

Українська делегація на Саміті ООН
Українська делегація на Саміті ООН

Президент Володимир Зеленський разом з делегацією України візьмуть участь у Саміті майбутнього, який відбудеться у Нью-Йорку 22-23 вересня. Також вони візьмуть участь в щорічних дебатах високого рівня, які відбудуться 25 вересня.

На саміті буде обговорено Пакт майбутнього, який має розділи про сталий розвиток і фінансування розвитку; міжнародний мир і безпеку; науку, технології, інновації та цифрове співробітництво; молодь і майбутні покоління; трансформацію глобального управління.

Участь у заході візьмуть представники майже всіх країн світу, зокрема глави держав, урядів, міністри та представники міжнародних організацій.

На саміті будуть обговорюватись проблеми, пов'язані зі зміною клімату, бідністю, нерівністю, конфліктами та глобальною кризою в галузі охорони здоров'я. Результатом саміту буде Пакт про майбутнє, спрямований на зміцнення глобального співробітництва та адаптацію до поточних викликів.

У документі зазначається, що сторони висловлюють стурбованість "загрозами міжнародному миру і безпеці, зокрема порушеннями принципів Статуту та ризиком ядерної війни".

Нагадаємо, розпочалась 79-а сесія Генеральної Асамблеї ООН, у рамках якої відбудуться дебати високого рівня з участю глав держав та урядів, включаючи Україну, на тему "Нікого не залишити осторонь: спільні дії в ім'я миру, сталого розвитку та людської гідності для нинішнього і майбутніх поколінь".

Джерело: Укрінформ

Читайте також