Українська розвідка атакувала нафтопереробний завод у Санкт-Петербурзі (відео)

Український дрон впав на території російського нафто-переробного заводу

Український безпілотник впав на території Невського нафто-переробного заводу у Санкт-Петербурзі. За інформацією спецслужб, цю операцію здійснило Головне управління розвідки Міноборони.

Згідно з повідомленням, російські військові намагалися збити український дрон за допомогою комплексу С-400, який є сильною системою протиповітряної оборони. Однак спроба була неуспішною, оскільки дрон все ж впав на території заводу.

«Показовим є саме те, що для враження наших дронів вони використали саме С-400. Дуже цікаво, як працює це російське ППО, оскільки після нібито збиття дрона він все одно впав на територію нашої цілі», - пояснило джерело.

Сьогодні ряд російських Telegram-каналів повідомили про падіння дрона на території нафтопереробного заводу "Невский мазут" у Санкт-Петербурзі.

Про влучання дрона у нафтопереробний завод у Ярославлі

29 січня росіяни заявили про влучання безпілотного літального апарата (БПЛА) у нафто-переробний завод "Славнефть-ЯНОС" у Ярославлі. Повідомляється, що дрон впав поруч з установкою для гідрокрекінгу на заводі. Це сталося близько 7 ранку за московським часом.

Пізніше губернатор Ярославської області Михайло Євраєв заявив, що радіоелектронна система боротьби заводу запобігла атаки дрона. "На місці події працюють правоохоронні органи та спеціальні служби. Постраждалих немає, вогонь немає", - зазначив губернатор.

"Славнефть" є однією з десяти найбільших нафтових компаній в Росії.