Українські криміналісти отримають від Швеції прилад для пошуку тіл

Українські криміналісти отримають від Швеції прилад для пошуку тіл

Українські поліцейські повідомили колегам з Швеції про результати розслідування воєнних злочинів, які були вчинені Російською Федерацією.

В Нацполіції створили спеціалізовані підрозділи, які займаються розслідуванням та оперативним супроводом воєнних злочинів. Вони працюють не тільки в Києві, але й у регіонах, які найбільше постраждали від вторгнення. Ці підрозділи мають необхідне обладнання та технічні засоби для розслідування злочинів.

Експерт-криміналіст поліції Швеції Єспер Олссон розповів про використання геосканерів у роботі поліції. Цей пристрій допомагає знайти тіла та приховані предмети у ґрунті шляхом сканування та виявлення відмінностей у структурі ґрунту.
Керівниця групи з розшуку зниклих осіб та Національний координатор з питань ідентифікації жертв катастроф Сюзанна Веландер розповіла про особливості використання спецконтейнеру для організації роботи з ідентифікації жертв на місці події.

Українська делегація обговорила з керівниками управління кризовими ситуаціями та міжнародних операцій шведської поліції можливість надання допомоги в розслідуванні воєнних злочинів, розмінуванні, протидії незаконному обігу зброї.

Шведська сторона передасть Україні геосканувальний прилад та навчить українських криміналістів його використовувати. Крім того, обговорюється придбання спеціально обладнаного контейнера для ідентифікації жертв на місці події та іншого необхідного обладнання для розслідування воєнних злочинів РФ.

Читайте також: