Українські пілоти у Франції готуються до польотів на F-16

Українські пілоти проходять навчання на F-16 у Франції

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на авіабазі у Франції після базової підготовки у Британії. Відповідну новину повідомило видання Bfm TV.

“Франція наразі не надає Україні винищувачі, але уже тренує 10 українських пілотів, яких виділив її генеральний штаб. Це молоді пілоти віком від 20 до 22 років, з них 6 все ще навчаються в Великій Британії, щоб вивчити англійську мову”, – йдеться у повідомленні.

Четверо інших пілотів вже мали мовну підготовку і мають досвід управління цивільними або навчальними літаками. Вони знаходяться на авіабазі у Франції і проходять навчання за програмою повітряного бою на F-16.

Тренування українських пілотів відбуватиметься за аналогічною програмою, яку проходять французькі пілоти, але вдвічі швидше. Вони будуть тренуватися на тренажерах і літах Alpha Jets, замінених на нові літаки Pilatus PC-21. Студентам-пілотам потрібно буде налітати 80 годин перед навчанням на F-16.

Після підготовки у Франції пілоти потраплять до США, де пересядуть на F-16. Технічні команди, включаючи механіків, також ймовірно будуть навчатися в США.

За словами прем'єр-міністра Бельгії, перші винищувачі з українськими пілотами прибудуть до України до літа.

Труднощі українських пілотів при переході на F-16

Перехід від радянської авіації до сучасного винищувача четвертого покоління викликає складнощі українським пілотам. Щоб краще освоїти навички, українські пілоти проходять навчання в різних країнах. Наприклад, перша група з чотирьох українських пілотів планує завершити підготовку до літа 2024 року.

Додаткова інформація:

  • Передача Україні F-16. Путін видав свій головний страх
  • F-16, з ювілеєм! 10 фактів про найвідоміший у світі винищувач