Українські полярники показали фото рідкісного явища в Антарктиді

Картинка рідкісного явища в Антарктиді
Картинка рідкісного явища в Антарктиді

Українські науковці на станції "Академік Вернадський" побачили рідкісне природне явище – ясне нічне небо в Антарктиці, що дозволило їм побачити великий Місяць у всій його красі. Це явище трапляється дуже рідко через хмарну та опадову погоду в цьому регіоні.

На станції здійснюються дослідження в п'яти ключових напрямах, включаючи гідрометеорологічні спостереження, що допомагають краще розуміти кліматичні процеси Антарктиди. Науковці зазначають, що такі ясні ночі є рідкістю, особливо через глобальне потепління, яке суттєво впливає на клімат регіону. Це відображається і в дослідженнях станції, які фіксують аномальні зміни температури.

Полярники також проводять спостереження за космічними та геофізичними явищами, використовуючи сучасне обладнання для моніторингу іоносфери і магнітного поля Землі. Це дозволяє не лише фіксувати рідкісні події, як ніч з повним Місяцем, але й проводити важливі дослідження для глибшого розуміння природних процесів.

Нагадуємо, що це не перше рідкісне явище, спостереження за південним полярним сяйвом було зафіксовано українськими полярниками уже вдруге за рік.

За останні роки морський лід в Антарктиді дуже швидко скорочується, що спричиняє глобальні зміни погоди та клімату.

Раніше українські полярники зафіксували рекордну швидкість вітру біля станції "Академік Вернадський".

Читайте також