Українські тенісисти Сачко і Крутих виграли турнір у Італії

Персоналії новини - Сачко і Крутих
Персоналії новини - Сачко і Крутих

Українські тенісисти Олексій Крутих та Віталій Сачко сьогодні, 19 жовтня, стали переможцями парного турніру ATP Challenger у Ольбії (Італія).

У фіналі вони змогли перемогти пару Іньїго Сервантес/Давид Піхлер (Іспанія/Австрія) з рахунком 4:6, 6:1, 10-4.

Змагання тривали 78 хвилин. Українці зробили три подачі навиліт і допустилися п'яти подвійних помилок, тоді як суперники зробили три ейси і одну подвійну помилку. Крім того, українські тенісисти програли один гейм на своїй подачі і зробили два брейки.

Це вже другий турнір, на якому Олексій Крутих і Віталій Сачко виступають разом. Перший раз вони грали разом у 2019 році на турнірі ITF у Словаччині. Це також сьомий парний титул для Віталія Сачка (другий цього сезону) і третій переможний титул для Олексія Крутиха (перший з листопада 2022 року) на турнірах ATP Challenger Tour.

За перемогу в Ольбії українські тенісисти отримали 8 450 євро призових і 125 очок у парному рейтингу.

Також визначився наступний суперник чоловічої збірної України з тенісу у Кубку Девіса. Україна зіграє проти команди Тунісу в поєдинку плей-оф Першої Світової групи. Цей матч відбудеться 31 січня-1 лютого або 1-2 лютого 2025 року. Слід відзначити, що Україна ще ніколи не зустрічалася з Тунісом у Кубку Девіса.

У попередньому матчі збірна України поступилася Ізраїлю з рахунком 1-3. Гра пройшла без глядачів у Ларнаці (Кіпр) через заходи безпеки.

Тенісистка Людмила Кіченок також стала рекордсменкою українського тенісу за рейтингом WTA. Після перемоги на US Open, вона піднялася на п'яте місце у світовому рейтингу у парному розряді. Два тижні потому вона перемістилася на третє місце, обійшовши Габріелу Дабровські і Елізу Мертенс.

Людмила Кіченок також поставила рекорд в українському тенісі, ставши третьою гравчинею з України, яка потрапила до топ-5 в рейтингах WTA та ATP. Такий успіх досягли ще Андрій Медведєв (четверте місце у 1994 році) і Еліна Світоліна (третє місце у вересні 2017 року).

Людмила Кіченок - 32-річна українська тенісистка з Дніпра. Вона виграла 11 парних титулів WTA, п'ять з них вона здобула разом з Єленою Остапенко. Крім того, вона стала чемпіонкою двох Гранд-слемів - парного US Open-2024 та міксту Вімблдону-2023. У цьому сезоні вона виграла три трофеї: в Істборні, Брісбені та Нью-Йорку. Це також євікатив рекордів Людмили за кількістю виграних турнірів у році - таку саму кількість трофеїв вона здобула ще у 2022 році.

Читайте також