Український документальний фільм позмагається на Варшавському кінофестивалі

Український документальний фільм на Варшавському кінофестивалі
Український документальний фільм на Варшавському кінофестивалі

Українська режисерка Марина Ткачук представить світову прем'єру свого документального фільму "Сімейний альбом" на Варшавському міжнародному кінофестивалі 13 жовтня 2024 року. Фільм буде представлений у секції Documentary Competition. Про це Ткачук повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

Стрічка розповідає про історичні паралелі між Голодомором та війною в Україні.

"В основу нашої стрічки лягла неймовірна історія британської фотохудожниці Самари Пірс та її прадіда - австрійського інженера Александра Вінербергера, який став свідком Голодомору в Харкові в 1933 році та зробив найважливіші фотографії про штучний голод в Україні. Дізнавшись про історію свого прадіда, Самара переосмислила власну творчу кар'єру: вона полюбила Україну та вирішила зробити свої фотографії про війну. Цим вона хоче показати, що геноцид українців триває", - розповіла Марина Ткачук.

Фільм "Сімейний альбом" став переможцем мистецького конкурсу від державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" і отримав державну підтримку кіновиробництва та партнерство з Музеєм Голодомору.

Торонто міжнародний кінофестиваль включив в свою програму фільм "Росіяни на війні" російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової попри протести української громади й дипломатів. Раніше цей фільм був показаний на Венеційському кінофестивалі.

Український Оскарівський комітет обрав фільм "Ля Палісіада" режисера Філіпа Сотниченка як український претендент на 97-му премію "Оскар" в категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм".

Читайте також