Український фільм переміг на кінофестивалі в Страсбурзі

Зйомки фільму в Україні
Зйомки фільму в Україні

Фільм Павла Острікова "Ти - космос" отримав головну відзнаку на Європейському фестивалі фантастичного кіно у Страсбурзі. Цю новину повідомляє Держкіно.

"Ти - космос" отримав головну відзнаку фестивалю - Golden Octopus, а також Silver Melies, яка дає можливість брати участь у змаганнях за найпрестижнішу європейську нагороду - Golden Melies.

Світова прем'єра фільму "Ти - космос" відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Торонто (TIFF) в рамках програми Discovery.

В 2020 році проєкт цього фільму став одним з переможців конкурсного відбору Держкіно, після чого розпочалася підготовка до зйомок. Для створення фільму були зроблені складні павільйонні декорації в павільйонах Національної кінематеки України, а також аніматронічний робот, який рухався в кадрі, і концепти космічного корабля та інтер'єрів, щоб показати космічні сцени.

Фільм розповідає історію українського далекобійника Андрія, який стає єдиним вижившим після вибуху Землі. Він встановлює зв'язок з французькою вченою Катрін і разом вони вирішують зустрітися, незважаючи на велику відстань.

У фільмі головну роль зіграв Володимир Кравчук, який зараз є військовослужбовцем ЗСУ, а його партнером став робот, озвучений Леонідом Попадьком, також військовим.

Створення фільму підтримано Державним агентством з питань кіно та компанією ForeFilms, за участю України та Бельгії. Український прокат планується на весну 2025 року.

Також нагадуємо, що світова прем'єра документального фільму "Сімейний альбом" Марини Ткачук відбудеться на Варшавському міжнародному кінофестивалі 13 жовтня 2024 року. Фільм представлятиметься у секції Documentary Competition.

Читайте також