Український коригувальник Артем Карякін розповів, як його здала кохана дівчина

Український коригувальник передавав дані про ворога до 2021 року

Український коригувальник Артем Карякін проживав на окупованій Росією Луганщині разом з матір'ю. Він працював на ЗСУ і передавав дані про ворога. Проте його кохана дівчина "здала" його, розкривши його найбільшу таємницю. Це стало причиною того, що Карякін вирішив тікати з міста.

Але кохана дівчина – це більше, ніж друг. Хіба можна передбачити, що вона розкаже іншому своєму залицяльнику про твою найбільшу таємницю? А вона розказала.

Дівчина розповіла про Карякіна одному з проросійських активістів, який звинуватив його у навідництві і погрожував йому. Після цієї ситуації Карякін зрозумів, що йому краще тікати з міста.

Якби я хотів, то мої пацани тебе б просто зарізали. Але мені цього не треба.

Карякін зіткнувся з проблемою того, як сказати хворій мамі про свій від'їзд. Він вирішив видалити свої соціальні мережі і пішов на навчання, щоб виглядати так, ніби він не навідник.

Після цього Карякін уникав серйозних стосунків з дівчатами, оскільки він не хотів зустрічатися з тими, у кого проросійські погляди.

Важко зустрічатися з дівчиною, у якої проросійські погляди. Через це останні роки в окупації я був сам. У принципі не знав, як можна будувати стосунки, створювати сім'ю, тому що здавалося: усі навколо – вороги.

Наприкінці 2021 року Карякін приїхав до Києва. Там він отримав пропозицію повернутися назад і стати офіційним підпільником, але він відмовився через страх того, що в секретних структурах є російська агентура.

Карякін стверджує, що українцям, які передають важливі дані про діяльність РФ на тимчасово окупованих територіях, важче, оскільки росіяни взяли ті землі під жорстокий контроль. Ворог перевіряє все і слідкує за людьми через камери та їхні телефони і комп'ютери.

Я проводжу інструктаж для своїх інформаторів, передаю їм досвід, здобутий людьми, яких залякували, калічили, вбивали. Але передбачити всі загрози неможливо. Зараз українських патріотів на окупованому Донбасі вже не кидають у шахти. Їм дають великі терміни. Можна отримати й 25 років. Треба бути максимально обережним.