Український захисник зустрів у бою рідного батька – російського танкіста

Боєць зустрів у бою свого батька

На Авдіївському напрямку екіпаж бойової машини піхоти Bradley зіткнувся з російським танком, але здивуванням командиру екіпажу Олександру було те, що він зустрів свого батька - російського танкіста. Про це повідомляє видання "Настоящее время".

Олександр служить у 47-й бригаді ЗСУ і його екіпаж двічі знищив російські танки відкритим вогнем. Цю подію показали в українських ЗМІ та російських пропагандистів.

Пару днів після бою Олександру зателефонували з невідомого номера. У слухавці прозвучали слова: "Я твій батько". Загадковий голос запропонував Олександру перейти на бік окупантів.

Спортяга, Олександр, повинен був зустріти свого батька на полі бою. За всю свою військову кар'єру він не знав про те, що батько воював на стороні російських загарбників, в тому самому районі і в тому самому напрямку.

"На що він розраховував? На те, що я одразу прибіжу? Ні", - заявив Олександр.

За його словами, батько кинув його і його матір, коли він був малим: "Моя мама - українка, а він з Росії. В Україні він начебто був, я мало про нього знаю".

У будь-якому випадку, Олександру і його батькові довелося зустрітися в бою, побачити броньовані машини один одного. У нашого військового було завдання, коли раптово випередив їх російський танк.

"Танк виїхав і відкрив вогонь. Броня витримала. Я відразу телефонував до батька", - розповів командир Bradley.

Виявилося, що в тому російському танку був батько Олександра. Він зателефонував до сина і казав, що припинив стріляти, коли зрозумів, хто є у екіпажі Bradley. Але Олександр не повірив йому, адже вогонь продовжувався: "Ми відступили, але нас надалі атакували. Це факт. Батька там більше не було. Була лише вигода. Гроші! Гроші!"

Деякий час пізніше Олександр дізнався, що його батько-окупант загинув.

"Він виїхав, тричі підірвався на мінах і зайнявся. Екіпаж не встиг вийти. Йому не вдалося вибратися, він там і залишився. Кожен має свою долю. Він знав, на що йшов. Мені з ним особливо не складалося, я його бачив. Для мене це не було родичем, я сумнівів не мав. Це моя робота. Він обрав свій бік. І все", - підсумував боєць.

Раніше повідомлялося, що десантник двічі здійснив побіг з полону і привів трьох росіян до своїх.