Українська документальна стрічка відібрана для участі у Берлінському кінофестивалі

Нова картина режисера Тараса Томенка називається «Терикони». У ній йдеться про дорослішання на тлі російської окупації української території.

Сюжет фільму розповідає про долю 15-річної дівчинки на ім'я Настя, яка живе у провінційному містечку Торецьку. Воно знаходиться у «сірій зоні», на кордоні з окупованою російськими військами територією Донецької області.

Настя намагається не думати про війну, уникаючи небезпечної та руйнівної реальності. Інтернет для таких підлітків є вікном у нормальне життя.

Назва проекту «Терикони» є символічною. Це щось відпрацьоване, винесене за дужки та водночас – щось дуже велике, яке не помітити неможливо. Так і Настя з рештою дітей витіснена окупацією за рамки нормального життя. Але водночас дівчинка існує, вона має свої мрії та надії на краще майбутнє.

Як і в інших 10000 дітей, що живуть у «сірій зоні», що постійно розстрілюється російськими окупантами. Поступово у маленьких мешканців формується синдром відкладеного життя.

Фільм «Терикони» увійшов до конкурсної програми «Generation K-plus» у рамках 72-го Берлінського кінофестивалю, що проходить з 10 по 20 лютого 2022 року. «Generation K-plus» якраз присвячена історіям про дітей.