"Укренерго" оголосило про планові відключення електроенергії по всій Україні 29 червня

Національна енергетична компанія "Укренерго" оголосила про запровадження графіків погодинних відключень електроенергії по всій Україні 29 червня.

Відключення будуть тривати з 00:00 до 24:00.

"Укренерго" закликає споживачів економно використовувати електроенергію, коли вона доступна. Компанія також зазначає, що життєво важливі об'єкти не будуть обмежені у живленні.

Причини обмежень

Основною причиною впровадження обмежень є наслідки восьми ракетних атак на українську енергосистему з початку року. Крім того, через спеку передбачається зростання споживання електроенергії на 2,5% порівняно з 27 червня.

Для забезпечення достатнього обсягу енергії "Укренерго" залучає імпорт та отримує аварійну допомогу з європейських країн. Однак цих заходів недостатньо для підтримки балансу в енергосистемі через велику кількість пошкоджень. Тому Диспетчерський центр "Укренерго" змушений застосовувати обмеження споживання для промислових і домашніх споживачів.

Інформація про відключення

Деталі щодо графіків погодинних відключень в кожній області можна знайти на офіційних сайтах обленерго та їхніх сторінках у соціальних мережах.

Читайте також: