«Укренерго» оновило графіки відключення світла 11 липня

Ілюстрація до новини про оновлення графіків відключення світла
Ілюстрація до новини про оновлення графіків відключення світла

11 липня, Обленерго вводить обмеження споживання електроенергії протягом всієї доби. Від 16:00 до 23:00 будуть відключені черги, щоб скомпенсувати дефіцит енергії в системі. В інші години будуть відключення в трьох чергах. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

Причиною обмежень є значний приріст споживання електроенергії через надзвичайну спеку в Україні та Європі. Це сталося на фоні вже існуючого дефіциту енергії в системі, що є результатом терористичних атак з боку Росії на українську енергетику.

За даними повідомлення, температура в Україні перевищує +30 °C.

За прогнозами Диспетчерського центру "Укренерго", 11 липня показник споживання електроенергії буде на 7% вище, ніж учорашній показник.

Наша країна не продає електроенергію за кордон, а лише допомагає сусіднім державам транспортувати їх електрику.

Про це раніше повідомив очільник "Укренерго", спростувавши інформацію про експорт електроенергії з України. Він також зазначив, що можливості сусідніх європейських країн щодо імпорту електроенергії в Україну зараз обмежені через зростання внутрішнього споживання під час спекотної погоди.

Для вирішення боргів на балансовому ринку електроенергії Національний енергетичний корпорутивний "Укренерго" планує залучити фінансування від донорів. Про це повідомила Марина Денисюк, старша проєктна менеджерка Офісу реформ Кабінету Міністрів України.

Читайте також