«Укрпошту» розкритикували через продаж старих авто: компанія відповіла лайкою

Укрпошта виставила на аукціон 531 автомобіль

На аукціоні компанії "Укрпошта" продаватимуть 531 автомобіль, більшість з них випущені у 1990-х та 2000-х роках. Втім, це рішення викликало хейт, оскільки ці машини не були передані військовим. У відповідь на критику, компанія опублікувала допис у соцмережі X, в якому використала ненормативну лайку.

За словами генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського, компанія продаватиме автомобілі через платформу "Prozorro.Продажі". Серед авто є як іноземні виробництва (Hyundai Sonata, Peugeot, Mazda, Citroen, Volkswagen, KIA, Daewoo, Skoda, Volvo, Mercedes Benz), так і виробництва РФ та Білорусі. Автомобілі будуть продаватись у лотах за регіональним критерієм і коштуватимуть від 42 тисяч до 1,1 млн гривень.

Компанія пояснює свої дії

За словами Ігоря Смілянського, "Укрпошта" продає старі автомобілі, щоб зібрати кошти на оновлення свого автопарку. Водночас, директор пояснює, що компанія не може просто передати їх військовим, оскільки акціонером є держава і такий перехід потребує відповідних процедур.

Ігор Смілянський також додає, що використання платформи "Prozorro.Продажі" дозволяє визначити реальну вартість автомобілів. Крім того, генеральний директор зазначає, що компанія і українські ветерани розробили новий вид транспорту для листоношів.

Соцмережі не стримують своїх емоцій

Обговорення приватного допису компанії у соцмережі X викликало багато критики. Багато користувачів не сприйняли з розумінням використання ненормативної лайки. Деякі припустили, що автор допису переплутав свій профіль з корпоративним, але компанія заперечила це.

Нагадаємо, що "Укрпошта" вже раніше співпрацювала з платформою "Prozorro" і запустила нові послуги на прифронтових територіях України. Крім того, тепер підприємці зможуть оформлювати посилки за кордон безкоштовно через "Укрпошту".