Укрзалізниця обмежила транзитні перевезення: подробиці

Було ухвалено рішення тимчасово ввести конвенцію на заборону транзитних залізничних перевезень територією України, зазначили у компанії.

Укрзалізниця тимчасово обмежила транзитні перевезення вантажів територією України.

Це пов'язано з активними роботами щодо модернізації інфраструктури, повідомляється на сайті компанії у середу, 1 грудня.

Вказано, що зараз тривають роботи з електрифікації ділянки Ковель-Ізов-Держкордон та ремонтно-колійні роботи з модернізації ділянки Знам'янка-Здолбунів. У зв'язку з цим пропускна спроможність у напрямку Польщі знизилася до 350 вагонів за добу.

"Вказаних обсягів недостатньо, щоб забезпечити перевезення у передбачені терміни. Тому було ухвалено рішення тимчасово ввести конвенцію на заборону транзитних залізничних перевезень територією України. Після завершення інфраструктурних робіт перевезення будуть відновлені та поінформовані клієнти", -йдеться у повідомленні.

Наголошується, що після завершення всіх робіт, УЗ зможе збільшити вагу вантажних поїздів, підвищити пропускну спроможність та скоротити терміни доставки вантажів до країн Євросоюзу.

У компанії запевнили, що пасажирські залізничні перевезення між країнами здійснюватимуться без змін.