Умєров розповів, як Україна погоджує військові плани із Заходом

Українські та Західні військові планують спільні дії
Українські та Західні військові планують спільні дії

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що українська сторона детально інформує своїх західних союзників про свої плани і засоби для бойових дій. Він зазначив, що коли пояснюються цілі наступу, контрнаступу або оборони, також пояснюються заходи, якими силами і засобами це буде зроблено. Міністр підкреслив, що Україна використовує надану зброю відповідно до усіх домовленостей і немає питань щодо використання вітчизняного озброєння на кордонах України та тимчасово окупованих територіях.

"Ми порушили це питання на стратегічний рівень і пояснювали, як ми даємо відсіч ворогові, щоб він не тероризував наші міста, щоб він не захоплював і не мав жодної переваги перед нами", - сказав Умєров.

Умєров також обговорив можливість використання західної зброї для ударів по віддалених цілях. Він зазначив, що це питання обговорюється на стратегічному рівні, а Україна пояснює своїм партнерам необхідність таких дій для стримування агресора і захисту мирних міст.

"Ми порушили це питання на стратегічний рівень і пояснювали, як ми даємо відсіч ворогові, щоб він не тероризував наші міста, щоб він не захоплював і не мав жодної переваги перед нами", - наголосив міністр.

Умєров зазначив, що західні партнери розуміють пояснення України, але мають свої внутрішні процедури узгодження. Деякі процедури потребують згоди парламентів або радників з національної безпеки. Щодо конкретних обмежень, міністр заявив, що не було ніяких заборон щодо використання зброї українською стороною. В даний час тривають консультації, і Київ сподівається на позитивне рішення в найближчому майбутньому.

Раніше президент України Володимир Зеленський пояснив, чому партнери не дають дозволу на застосування далекобійної зброї.

Читайте також