Унаслідок атаки РФ на Харків загинула 18-річна художниця

18-річна художниця, жертва атаки РФ
18-річна художниця, жертва атаки РФ

У Харкові, в наслідок обстрілу, загинула 18-річна художниця Ніка Кожушко. Про це повідомив Сергій Жадан.

«Сьогодні під час обстрілу в Харкові загинула Ніка Кожушко – дуже юна, щира й обдарована. За годину до смерті надіслала свій новий малюнок. Себто, свій останній малюнок», – написав Жадан.

Жадан підкреслив, що росіяни знищують наше майбутнє й немає виправдання для цього.

Поетка Тетяна Власова також згадала малюнок художниці.

«Цей малюнок Вероніка Кожушко подарувала мені кілька тижнів тому в Театрі на Подолі в Києві. Ми до цього не були знайомі, але зараз у мене є її малюнок. Сьогодні під час обстрілів Харкова Вероніка загинула. Їй було 18», – написала Власова.

Олена Рибка, заступниця головного редактора видавництва Vivat, пам'ятає Ніку як «промінчик світла», що чутливо передавала свої роботи.

«Вона дивиться на цей світ закоханими очима. Іронізує, як уміють лише такі, як вона. Коли вони з подругою підбігають обійнятися – обіймаю дуже ніжно, бо, здається, вони зараз злетять як кульбабки – стільки в них легкості. Можливо, щоби не злетіти, Ніка й одягала всі ці металеві разочки й перстеники… Я не можу прийняти цієї втрати», – написала Олена Рибка.

30 серпня російські загарбники обстріляли Харків керованими авіабомбами. Один з ударів спричинив пошкодження в центральній частині Харкова, у 12-поверховому житловому будинку.

Наразі загиблих від обстрілу Харкова вже семеро. 77 осіб постраждали, серед них 18 дітей.

Читайте також