Уникайте сонця. Експерт розповів, як грамотно поводитися з зарядними станціями

Уникайте сонця. Експерт розповів, як грамотно поводитися з зарядними станціями

Бренд-менеджер компанії з продажу зарядних станцій Сергій Сілін розповів про особливості використання портативних зарядних станцій. Зокрема, він підкреслив, що станцію треба заряджати в затінку та не викладати під пряме сонячне світло. Якщо станція знаходиться на вулиці, вона повинна бути покрита під час дощу. Крім того, рекомендацією експерта є розташування станції біля вентиляції та уникання завантаження простору навколо неї.

Щодо розрядки-зарядки станцій, Сергій Сілін вказав, що для зарядних станцій з літій-залізо-фосфатними акумуляторами рекомендується тримати заряд в межах 20-80%. Однак, він зазначив, що в даний час мало хто дотримує таких обмежень і заряджає станцію повністю. Також, щоб уникнути саморозряду, необхідно залишати декілька відсотків заряду до повного розряду.

Також у новинах йшлося про пожежі, спричинені вибухом генератора. Одна з таких пожеж сталася під Києвом, коли вибухнула літієва батарея інвертора.

Зазначимо, що електроенергія, втрачена в Україні, вистачила б, щоб задовольнити потреби чотирьох країн ЄС. В зв'язку з цим, Україні необхідно негайно розпочати будівництво об'єктів розподіленої генерації.

Читайте також: