Університети Німеччини допомагають українським біженцям

Європейські вузи запрошують до себе студентів і викладачів. Більше 3 мільйонів українців вимушено покинули свою країну після повномасштабного вторгнення Росії, щоб шукати міжнародний захист у країнах Європи.

Українським біженцям відкривають вакансії і допомагають продовжити навчання багато європейських університетів.  

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

На території Німеччини шість університетів пропонують допомогу новоприбулим українським студентам.

Технічний університет Мюнхена оголосив про надання фінансової підтримки, консультацій, навчання та спрощену заяву для громадян України.

Університет Ruprecht-Karls-Universität в Гейдельберзі крім фінансової допомоги планує сприяти в отриманні посвідки на помешкання.

Університет Людвіга-Максиміліана в Мюнхені проводить консультації для українських студентів і створив для них благодійний фонд.

Берлінський Freie Universitaet, один з провідних університетів Німеччини в галузі планети та комп'ютерних наук приймає громадян України, допомагає їм знайти роботу і надає фінансову допомогу.

Ще один берлінський університет Technische Universität Berlin окрім фінансової підтримки через фонд допомоги «Берлін-Україна» запропонував компенсувати витрати українським студентам, які навчаються на курсах німецької мови.

Університет Берліна Humboldt-Universität запропонував стипендії та інші можливості вступу для студентів з України.