Уперше за 28 років. Збірна України з футзалу вийшла до півфіналу ЧС-2024

Футзальна збірна України на ЧС-2024
Футзальна збірна України на ЧС-2024

Збірна України з футзалу здобула велику перемогу над командою Венесуели в 1/4 фіналу чемпіонату світу з футзалу. Рахунок гри був 9:4. Це перший раз з 1996 року, коли українцям вдалося потрапити до четвірки найкращих команд світу.

У минулі роки на Мундіалях 2004 та 2008 років збірна України досягала другого групового раунду (топ-8), у 2012 році вони досягли чвертьфіналу, а в 2016 році вилетіли в 1/8 фіналу.

На 5-й хвилині гри збірна України відкрила рахунок голом Данила Абакшина. Проте через хвилину Венесуела зрівняла рахунок. Згодом Україна знову вийшла вперед, забивши ще два голи. Венесуела зрівняла рахунок, але Україна закінчила перший тайм з перевагою в 4 голи.

На початку другого тайму Україна забила ще два голи, а потім обидві команди зміняли рахунок. Україна завершила гру з рахунком 9:4.

У наступному етапі чемпіонату світу з футзалу збірна України зустрінеться з командою Бразилії, яка перемогла Марокко. Цей матч відбудеться в середу, 2 жовтня.

Нагадаємо, що збірна України з футзалу здобула перемогу над командою Анголи з рахунком 7:2 і над командою Афганістану з рахунком 4:1, що гарантувало їм місце у плей-оф турніру.

Читайте також