Уряд Канади розкрив реальну ціну прийому біженців

За даними Міністерства у справах імміграції, біженців та громадянства Канади, уряд країни витратив понад $100 млн на розміщення біженців у готелях Ніагари за останній рік. Протягом року до Ніагари прибуло близько 5 тис. біженців, більшість з яких прибули з Нігерії, Венесуели, Кенії, Туреччини та Колумбії.

Середня тривалість перебування біженців становила 113 днів і коштувала $208 на день на кожну особу. Загальна сума витрат за рік склала близько $115 млн і включала в себе проживання, харчування, послуги і безпеку.

Проте, дані про витрати у першу половину 2023 року є неповними, оскільки їх не повністю відстежували. Витрати на біженців з початку 2024 року ще не були підраховані через відсутність більшості рахунків.

Розраховуючи кількісні обмеження на тимчасових мешканців, Канада планує скоротити їх кількість до 5% загальної чисельності населення. Звернені також потраплять іноземні студенти, працівники та шукачі притулку. Починаючи з вересня цього року буде встановлене перше обмеження, яке буде діяти протягом наступних трьох років.