Уряд спростив отримання ліцензій експортерами

Уряд спрощує отримання ліцензій експортерами
Уряд спрощує отримання ліцензій експортерами

Українські експортери отримають ліцензії в електронній формі

Зміни до наказу Мінекономіки "Про порядок ліцензування експорту товарів" передбачають отримання українськими експортерами ліцензій в електронному форматі. Це стало можливим завдяки реформі дерегуляції і цифровізації державних послуг.

"Нині ми повністю переводимо отримання ліцензій експортерами в електронний формат. Та працюємо над аналогічним спрощенням процедури для імпортерів. Крім того, спрощуємо сам процес отримання дозвільних документів, зменшуючи необхідну кількість документів для подачі на ліцензію", - зазначила Юлія Свириденко, перший віцепрем'єр-міністр України та міністр економіки.

Зокрема, зміни передбачають подання документів та отримання ліцензій в електронній формі. Підприємці можуть також продовжувати подавати документи у паперовому вигляді, якщо бажають. Також реформою передбачено скорочення переліку необхідних документів для отримання ліцензії, оновлення форм заявки на видачу ліцензії та ліцензії, а також спрощення процедури ліцензування.

Для отримання ліцензій українські підприємці, які обирають електронну форму подачі документів, повинні звернутися на Єдиний державний вебпортал електронних послуг за посиланням https://my.gov.ua/info/service/2817/details та подати пакет необхідних документів у власному електронному кабінеті. Після розгляду документів і прийняття позитивного рішення, ліцензія в електронному вигляді з'явиться у кабінеті заявника.

Також існує можливість отримати відповідь на електронну пошту, якщо документи подаються у паперовому вигляді. Для цього підприємець повинен вказати адресу пошти та своє бажання отримати відповідь електронним шляхом.

"На час дії воєнного стану видача ліцензій на експорт та імпорт товарів здійснюється безоплатно. Отже, лист-звернення щодо оформлення ліцензії не потребує додавання гарантії сплати державного збору за її видачу і завантажити пакет документів", - повідомили у Міністерстві економіки.

Читайте також