Уряд США отримає $100 млн компенсації за обвал мосту в Балтиморі

Зруйнуваний міст у Балтиморі
Зруйнуваний міст у Балтиморі

Контейнеровоз, що зіткнувся із мостом Френсіса Скотта в Балтіморі, зобов'язаний виплатити уряду США понад $100 млн збитків. Про це повідомляє BBC з посиланням на Міністерство юстиції США.

Компанії Grace Ocean Private Limited і Synergy Marine Private Limited, власники та оператори судна "Далі", погодилися заплатити, вирішивши цивільний позов, що тривав місяць.

Виплати будуть здійснені до Казначейства США та інших федеральних відомств, які безпосередньо постраждали від зіткнення або брали участь у ліквідації наслідків катастрофи.

«Це приголомшливий результат, який повністю компенсує витрати, понесені Сполученими Штатами на ліквідацію наслідків цієї катастрофи, і притягує до відповідальності власника і оператора судна «Далі», – заявив Брайан Бойнтон, голова цивільного відділу Міністерства юстиції

Міністерство юстиції заявило, що угода не передбачає відшкодування збитків за реконструкцію мосту Френсіса Скотта-Кі. Штат подав власний позов про відшкодування цих збитків.

26 березня у Балтиморі американське місто опинилося у центрі уваги світу, коли контейнеровоз врізався у найбільший місцевий міст. Міст Френсіс Скотт Кі був руйнований внаслідок зіткнення. На мосту в цей момент перебували кілька транспортних засобів. Кадри пошкоджень великої конструкції облетіли світ.

«Главком» розповів історію моста, пояснив, чим він був особливий та проаналізував хронологію подій 26 березня. 

Нагадаємо, що в американському штаті Оклахома баржа також врізалася в міст через річку Арканзас. Це вже другий подібний інцидент за тиждень.

Читайте також