Ураган «Хелен» вирує у штаті Флорида: є жертви, влада евакуює десятки тисяч жителів

Ураган «Хелен» - руйнівна стихія
Ураган «Хелен» - руйнівна стихія

Ураган Хелен обрушився на узбережжя Флориди з вітрами швидкістю до 140 миль на годину, досягнувши четвертої категорії. Це найпотужніший ураган, який коли-небудь спостерігався в регіоні Біг-Бенд. Супроводжується стихією небезпечними штормовими хвилями, повенями та руйнівними вітрами. Національна метеорологічна служба США попереджає про непереносимі штормові хвилі в затоці Апалачі. Загиблих в результаті урагану вже щонайменше троє.

Ураган Хелен також приносить сильні дощі. Губернатор Флориди закликає жителів залишатися вдома та уникати поїздок, оскільки шторм затоплює вулиці і створює небезпечні умови. Штормові хвилі спричинили підтоплення в південно-західній Флориді та районі Тампа-Бей. Компанія Duke Energy очікує значну шкоду своїй інфраструктурі в районах Флориди Панхендл і Біг-Бенд.

Раніше у січні потужні торнадо вже спричинили руйнування та загибель у Флориді. Шостий тропічний шторм піднісся на суходіл у Луїзіані. Тропічний шторм Франсін, що посилився до другої категорії, приніс сильні дощі і повені.

Читайте також