Ураган «Мілтон» вже наніс велику шкоду у Флориді

Ураган «Мілтон» - руйнівний стихійний образ - Флорида
Ураган «Мілтон» - руйнівний стихійний образ - Флорида

Ураган Мілтон, який вразив Флориду вночі з четвергу на п'ятницю, спричинив також серію торнадо і викликав відключення електроенергії в більш ніж 1 млн будинків. Про це повідомило Агентство АР.

Понад один мільйон будинків і підприємств залишилися без світла в ніч з четвергу на п'ятницю в Флориді. Найбільше відключень зафіксовано в окрузі Сарасота та сусідньому окрузі Манаті

Раніше синоптики попереджали, що ураган Мілтон має третю категорію і рухається зі швидкістю до 160 км/год.

Перший удар стихії прийняли Сієста Кі, відома своїми піщаними пляжами, а також густий район Тампа-Бей. Внаслідок стихії постраждали також Санкт-Петербург, Сарасота і Форт Маєрс.

Метеорологи передбачають наслідки потужних злив, які можуть спричинити повені в регіонах біля річок і озер.

Ураган Мілтон, що наближається до США, може стати одним з найсильніших штормів в країні за століття. Прогнозується, що він спричинить серйозні наслідки в штаті Флорида.

Президент США Байден відклав заплановані поїздки до Німеччини та Анголи через прогнозовану траєкторію і силу урагану Мілтон.

Нагадаємо, в результаті урагану Хелен, який проштормив Америкою кілька днів тому, згідно з останніми даними, загинуло більше двохсот людей, а сотні вважаються зниклими безвісти.

Читайте також