Уражено оперативний штаб ХАМАСу: Ізраїль заявив про нові удари по Сектору Гази

Протягом доби ізраїльські війська атакували кілька ключових об'єктів та інфраструктуру угруповання ХАМАС.

Зокрема, був зачеплений оперативний штаб бойовиків, відповідальний за блокування виїзду мешканців Сектора Гази за межі анклаву. Інформацію про це опублікувала Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у Telegram.

У своєму повідомленні ЦАХАЛ поінформувала, що "Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по апарату ХАМАСу, включаючи бойові приміщення, інфраструктуру та військовий штаб".

Силовики Ізраїлю наголошують, що оперативний апарат ХАМАСу був відповідальний за утворення блокади, яка не дозволяла мешканцям Гази евакуюватися до безпечних районів на півдні.

ЦАХАЛ також атакувала військову інфраструктуру та командні центри апарату безпеки ХАМАСу, що відповідали за арешти та ув'язнення противників бойовиків.

Авіація армії Ізраїлю та військово-морські сили також нанесли удар по тунелю та складу зброї, які використовували бойовики ХАМАС у Секторі Гази.

Тунелі ХАМАСу підземними коридорами порівнюють з нью-йоркським метро за своїми розмірами. Злочинці побудували мережу тунелів завдовжки 500 кілометрів, що простягаються на кілька кілометрів у глибину під густонаселеними районами Сектору Гази.