Усик відмовився від пояса IBF у надважкій вазі: деталі

Усик відмовився від пояса IBF у надважкій вазі: деталі

Український боксер Олександр Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі, повідомляє в Instagram.

Усик зробив заяву до Ентоні Джошуа та Даніеля Дюбуа, в якій віддає їм свій пояс. Тепер вони матимуть змогу провести поєдинок за титул IBF.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Usyk. The Cat. Oleksandr (@usykaa)

«Пояс IBF – мій подарунок вам на 21.09.2024. Світ любить сильних. Ваш друг, абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі Олександр Усик», – йдеться у дописі.

Після того, як Усик залишить титул IBF, він припинить бути абсолютним чемпіоном світу. Він залишиться з трьома титулами - WBC, WBA та WBO.

Нагадаємо, промоутер українського боксера Олександр Красюк заявив, що Усик не збирається завершувати професійну кар'єру і ніколи не висловлював бажання припинити боксувати.

Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі та став першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні в 21 столітті, об'єднавши чотири чемпіонські пояси - WBA, IBF, WBO, WBC. Усик після бою звернувся до свого покійного тата зі словами: «Батьку, чи чуєш ти мене? Ми це зробили».

Читайте також: