В Андах знайдено тіло альпініста, зниклого понад 20 років тому

Тіло альпініста в горах Анд знайдено
Тіло альпініста в горах Анд знайдено

В Андах поліція виявила тіло американського альпініста, яке залишилося добре збереженим після 22 років. Лавина, яка сталася під час спроби піднятися на одну з найвищих гір регіону, приховала його. Про це повідомляє The Guardian.

Тіло 58-річного Вільяма Стампфла було знайдено біля табору на висоті 5200 метрів над рівнем моря в регіоні Анкаш. Чоловіка, який прагнув піднятися на вершину 6768-метрової гори Уаскаран, впізнали за водійським посвідченням, яке він мав при собі.

За словами видання, щороку на гору приходять сотні альпіністів з місцевими гідами, яким потрібно приблизно тиждень, щоб досягти вершини.

Стампфл, самозайнятий інженер-будівельник, який народився в Австрії, відправився на підкорення гори в 2002 році разом з Метью Річардсоном і Стівом Ерскіном. Тіло Ерскіна було знайдено відразу після лавини, а тіло Річардсона все ще шукають. Ті вихідні дні Стампфла зняли з гори і доставили в морг у місті Уараз.

Через глобальне потепління та танення льодовиків по всьому світу, все частіше повідомляють про виявлення людських останків. Тіла загиблих альпіністів виявляються після того, як сніг і лід тануть і відступають все далі до вершин гір. Маса льоду в перуанських Андах зменшується протягом останніх 10 років.

Нагадаємо, що українка Антоніна Самойлова стала першою жінкою, яка за добу піднялася на дві восьмитисячники - гори Еверест і Лхоцзе.

Читайте також