В Англії можна придбати на аукціоні «затишний» бункер, але є нюанс

Аукціон затишного бункера в Англії
Аукціон затишного бункера в Англії

Житловий бункер з холодної війни продається на аукціоні в Англії. Бункер, який був побудований для захисту від ядерного нападу, приваблює покупців своєю унікальністю, хоча він має один недолік. Цю новину опублікували журналісти видання Daily Star.

Цей бункер був створений у 1950-х роках для охорони спостережного корпусу проти можливого нападу. Проте, в 1991 році його вивели з експлуатації. Зараз його можна придбати як незвичайне приміщення для життя з космічним дизайном та комфортом.

Оголошення про продаж описує бункер як "у відмінному стані". Вхід до нього знаходиться на глибині 6 метрів під землею. Усередині є затишна кімната-студія з килимком з овчини, шафою, газовою плитою, обігрівачем та навіть запасом пива. Електрика постачається від батареї. Однак, у бункері немає туалету.

Цей житловий бункер буде продаватися на аукціоні 26 вересня. Орієнтовна ціна може складати від 15 до 20 тисяч фунтів стерлінгів. Аукціоніст рекламує його як безпечне та комфортне приміщення для проживання трьох осіб.

Цей бункер є одним з 1500, які були побудовані під час холодної війни, коли Велика Британія міцніла свою оборону. В Гамбурзі існує ще один бункер, який був перебудований в готельний комплекс з використанням примусової праці під час Третього Рейху.

Читайте також