В Японії стався землетрус магнітудою 6,6 балів (відео)

Землетрус у Японії: 6,6 балів за шкалою

Землетрус магнітудою 6,6 балів стався в пізній вечір в середу на заході Японії, в регіоні Сікоку. Про це повідомляє NHK.

Найсильніші поштовхи були відчутні в префектурах Ехіме і Коті регіону Сікоку. Метеорологічне управління Японії зазначило, що інтенсивність поштовхів становила 6 мінус за японською сейсмічною шкалою. Цей землетрус є найсильнішим у цьому районі з 1996 року. На щастя, він не призвів до цунамі.

У четвер жителі розпочали розчищення завалів. Черепиця дахів і уламки стін були розкидані на торговій вулиці в місті Увадзіма, Ехіме.

Також у зоні землетрусу були пошкоджені водопровідні труби та опори, а деякі дороги були перекриті уламками.

В результаті землетрусу було тимчасово припинено рух деяких поїздів залізничної компанії JR Сікоку.

Влада повідомила, що зареєстровано лише незначні травми, такі як падіння, і деякі люди звернулися за медичною допомогою.

Атомні електростанції в районі землетрусу залишаються стабільними.

Підземні поштовхи викликали побоювання щодо можливості мегаземлетрусу у протоці Бунго, яка є частиною розлому Нанкай. Експерти передбачають мегаземлетрус у цій області протягом наступних 30 років. Однак професор Сатаке Кендзі з Токійського університету вважає, що нинішній землетрус, ймовірно, не пов'язаний з цим розломом, і його причина полягає у плиті Філіппінського моря.

Влада закликає до обережності, оскільки в наступному тижні в районі можуть статися нові землетруси.

Статистика Міністерства внутрішніх справ і комунікацій показує, що населення Японії продовжує скорочуватись і зараз становить менше 125 мільйонів людей.